Groene kamerplanten

Groene kamerplanten zijn zowel in huis als op kantoor erg populair! Een groot voordeel aan groene kamerplanten, is dat deze planten maar weinig verzorging nodig hebben. Bij Tuincentrum Luyckx in Gistel vindt u kamerplanten in verschillende soorten en maten. Zo hebben wij ook bloeiende kamerplanten. Wat natuurlijk nog leuker is, is om diverse planten met elkaar te combineren. Denkt u maar eens aan: cactussen, een vetplant, een grote kamerplant, een kamerplant palm of hangplanten. Zo kunt u uw eigen Urban Jungle thuis maken! Dit geeft een heel gezellig en speels effect bij u thuis. Onder de categorie ''groene planten'' refereren we naar kamerplanten die helemaal niet bloeien. Een groene kamerplant ontleent namelijk zijn sierwaarde aan zijn bladvorm of kleur. Meer weten over groene kamerplanten? Kom dan gezellig langs tuincentrum Luyckx of neem contact met ons op. 

Groene Kamerplanten_Tuincentrum Luyckx

Verzorging groene kamerplant

Geef uw mooie groene planten regelmatig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Het zal duidelijk zijn dat niet alle planten in uw huis dezelfde vochtopname hebben. Geef verder nooit water als de grond van de kamerplant nog nat is. Er is bovendien speciale plantenvoeding gericht op groene planten; met bladspray krijgen de bladeren extra glans, uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijv. wel voor ficussoorten. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje in de tuin buiten. Net als bij mensen kunnen planten ook wel eens ziek worden, een belangrijke reden hiervoor is vaak dat er teveel water gegeven wordt, dus geef niet zonder nadenken iedere plant dezelfde hoeveelheid water. Als bonte bladeren groen worden, is de standplaats toch te donker voor de plant, spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum in Gistel zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden.

Naast groene kamerplanten verkoopt ons tuincentrum ook hangplanten, vetplanten, cactussen, bloeiende kamerplanten, potgrond en grote kamerplanten. Kom eens gezellig bij ons langs en bekijk ons gehele aanbod.

Groene Kamerplanten_Tuincentrum Luyckx

Top 5 groene kamerplanten

Er zijn enorm veel verschillende soorten groene kamerplanten. Wij hebben voor u een kleine top 5 samengesteld. Voor meer advies kunt u ons altijd bereiken via de mail, telefonisch of kom gezellig langs en vraag het zelf aan een van onze medewerkers. 

  1. De Palm: een Palm heeft de kracht om vrijwel iedere huiskamer om te toveren in een gezellig en warm huis! De palm heeft er geen problemen mee om lekker in de schaduw te staan, maar wil wel graag constant in vochtige grond staan. Let hier dus ook op. Maakt uw palm weinig nieuw blad aan? Dan moet de groene kamerplant toch wat dichter bij het raam staan. 
  2. Monstera: monsterlijk grote, groene bladeren met gaten.. Dat kan geen andere groene plant zijn dan de Monstera. De Monstera plant herkent u direct aan zijn opvallende uiterlijk. Heeft u niet erg groene vingers? Dan is deze gatenplant een ideale huisgenoot. De Monstera is niet alleen makkelijk in de verzorging, maar helpt ook nog eens mee om de lucht te zuiveren. En behoort daarmee ook gelijk onder de luchtzuiverende kamerplanten! 
  3. Begonia: de Begonia blijft ons steeds opnieuw verrassen. Er zijn niet alleen Begonia's met prachtige bloemen, maar ook Begonia planten met kleurrijke bladeren. Deze Begonia's bloeien niet en sieren ieder interieur met altijd prachtige bladeren. Er zijn veel verschillende soorten begonia's zoals de bladbegonia, hangbegonia, knolbegonia en nog veel meer!
  4. Calathea: ze golven, ze zijn geribbeld, ovaal en versierd met de mooiste patronen: we hebben het natuurlijk over de unieke bladeren van de mooie kamerplant Calathea. Deze bladeren zien er niet alleen oogverblindend uit, ze maken ook indruk op ons door te bewegen. Zodra de zon doorbreekt spreiden de bladeren van de Calathea kamerplant zich namelijk en ’s avonds sluiten ze zich weer met zacht geritsel. Sommige soorten calathea's zijn bijna knuffelbaar, zo zacht is de onderkant van het blad. 
  5. Sanseveria: de Sanseveria, ook wel Vrouwentong genoemd, is een ijzersterke kamerplant, erg gemakkelijk te verzorgen en staat ook nog eens erg leuk in een huiskamer, serre of badkamer. De Sanseveria plant mag dan ook zeker niet ontbreken in uw plantencollectie. De Vrouwentong is ideaal voor iedereen die eigenlijk geen groene vingers heeft, want deze mooie plant overleeft bijna alles!

Groene Kamerplanten_Tuincentrum Luyckx

Groene kamerplanten kopen in Gistel

Zou u ook graan groene kamerplanten willen kopen in Gistel? Dan bent u bij Tuincentrum Luyckx aan het juiste adres! Wij hebben een ruim aanbod aan diverse groene kamerplanten. Deze kunt u zowel thuis neerzetten als op kantoor. Een kamerplant fleurt elke ruimte op. Mocht u nou meer willen weten over kamerplanten, kom dan eens gezellig bij ons op bezoek of neem gerust contact met ons op. Graag tot ziens bij Tuincentrum Luyckx!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten