Anthurium kamerplant

Een kamerplant die prima vertoeft op elke plek in huis: de Anthurium. Wij noemen hem ook wel de Flamingoplant. De kleur en vorm van de Anthurium lijkt namelijk op een flamingo. De Anthurium is hét accessoire in huis waarmee u een ruimte gemakkelijk opfleurt en direct meer kleur toevoegt. De glanzende groene bladeren en de prachtig gekleurde bloemen, die overigens geen bloemen zijn, daar komen we later op terug, brengen sfeer en stijl met zich mee. Ontdek de vele mogelijkheden met de Anthurium en geniet eindeloos van kleur. Bij Tuincentrum Luyckx in Gistel hebben we een prachtig assortiment van verschillende kleuren Anthuriums. Wilt u een rode, witte of roze flamingoplant?

Anthurium - LuyckxAnthurium schutbladeren

Veel mensen denken dat de flamingo-achtige gekleurde top van de Anthurium de bloem van de plant is. Dit klopt niet, dit zijn namelijk schutbladeren. Op de schutbladeren zit een kolf, hierop zitten de eigenlijke bloemetjes, oftewel spadix. De bloemetjes zijn de kleine bobbeltjes op de kolf. Deze bloemetjes vallen niet tot nauwelijks op, daarom worden de schutbladeren vaak de bloemen van de plant genoemd. Wat de bloemen ook zijn, wij houden van deze plant en al zijn charme.

Anthurium all year long

De Anthurium bloeit het hele jaar door, heeft minimale verzorging nodig en is daardoor een uitstekende keuze voor beginnende plant eigenaren. Verzorgt u de Anthurium goed, dan geniet u dus het hele jaar door van zijn fraaie glanzende bladeren en mooie schutbladeren. Zijn de bloemen uitgebloeid? Geen paniek, de plant maakt op elk nieuw blad een nieuwe ‘bloem’ aan. Wacht rustig af en uw geduld wordt beloond met nieuwe, sprankelende schutbladeren. Bij Tuincentrum Luyckx hebben we kleine Anthuriums en volwassen Anthuriums. Vraag ons personeel om advies als u er even niet uitkomt.

Exotische wereldreiziger

De Anthurium komt oorspronkelijk uit regenwouden in Colombia, Guatemala en het Amazonegebied in Brazilië, maar dankt zijn naam aan de Griekse woorden ‘Anthos’ en ‘Oura’, de letterlijke vertaling hiervan is ‘bloemstaart’, zeer toepasselijk bij de bloeiwijze van de plant. Het exotische uiterlijk van de bloem maakt de plant zeer populair in boeketten. U komt de flamingoplant vaak en veel in huiskamers tegen, dat is ook niet voor niets, deze opvallende bloem trekt direct de aandacht! Heeft u een moderne huisstijl, dan past de Anthurium perfect! Heeft u een wat landelijker interieur? Ook dan staat de Anthurium super! Kom langs in Gistel en ontdek het zelf!

Anthurium groeien op waterAnthurium - Luyckx

Anthuriums lenen zich uitstekend voor hydroponie, het stekken van planten op water. De trend van de laatste jaren is zeer geschikt voor de flamingoplant. Het water geeft voldoende mineralen en voedingsstoffen aan de wortels, waardoor de plant gewoon doorgroeit.

  • Spoel de wortels van de Anthurium af met lauwwarm water tot alle aarde van de wortels is verwijderd.
  • Vul vervolgens een mooie glazen vaas, pot of bak met water met een smalle bovenkant.
  • Doe de wortels voorzichtig in de vaas en aanschouw de groei van de wortels.
  • Genieten ten top.

Koop Anthurium bij Luyckx

Bent u enthousiast over de pracht van de Anthurium? Dat begrijpen wij maar al te goed. Kom langs in ons tuincentrum in Gistelen haal de mooie, sierlijke Anthurium in huis. Fris uw huis op met groene kamerplanten. Kamerplanten zijn naast decoratief ook zeer functioneel. Wist u dat er ook luchtzuiverende kamerplanten bestaan? Dit zijn kamerplanten die schadelijke stoffen uit de lucht filteren. Een soort natuurlijke luchtverfrisser. Dat klinkt toch ideaal?! Kom langs in ons tuincentrum en vraag ons personeel naar deze bijzondere groep kamerplanten. Misschien herkent u ze wel. U vindt onze contactgegevens op de contactpagina.