Aloë vera

Aloë vera

Aloë vera plant kopen

De Aloe vera (Aloe) komt oorspronkelijk uit Afrika en is te herkennen aan zijn dikke en vlezige bladeren. Veel Auteurs beschrijven deze groene plant als een zogenaamde ''wonderplant''. De Aloë vera wordt voornamelijk in de Caraïben en Afrika gekweekt. Maar u hoeft gelukkig niet zo ver te reizen om van deze plant te genieten, want u kunt ze simpelweg bij ons tuincentrum te Gistel als kamerplant kopen. 

Wij vertellen u vandaag graag wat meer over de Aloë vera:

 • Kenmerk: makkelijke plant
 • Kwaliteit: deze kamerplant is met zorg geselecteerd door de groenspecialisten van tuincentrum Luyckx.
 • Bijzonderheden: de Aloë vera plant kent vele toepassingen in de cosmetische wereld. 
 • Standplaats: in de zon
 • Maximale groeihoogte: 90 tot 120 cm

Aloë vera werking

Al van oudsher wordt  Aloë vera sap ingezet voor veel geneesmiddelen en rookwaren. Al tijdens de middeleeuwen was de Aloë vera plant in elke medicijnkast te vinden. U kunt het aloe vera sap gebruiken als bijvoorbeeld laxeermiddel, als middel bij wonen en zweren en het hout voor een goede adem. Tegenwoordig wordt Aloë vera ook veel toegepast in cosmetische producten. Bij brandwonden kunt u het blad van de Aloë vera opensnijden en dat op brandplekken leggen. U zal merken dat er de sappen van de plant in de wonden trekt. Dit heelt en verzacht de wond. 

Aloe vera sap kan volgens de wetenschap:

 • Ontstekingen remmen
 • Uw bloedsuikerspiegel stabiliseren
 • De huidkwaliteit verbeteren
 • Diabetes verminderen
 • Uw cholesterol stimuleren
 • Remt de groei van tumoren
 • Weerstand verbeteren 
 • PDS Prikkelbaar Darm Syndroom verminderen

Het moet duidelijk zijn dat Aloe vera sap inderdaad super gezond kan zijn, maar pas wel op: dit geldt alleen voor verse en onbewerkte Aloe vera. Het is niet bewezen dat bijvoorbeeld extracten ook werken. Vaak staat er op de verpakking dat het product Aloë vera bevat, maar dit is meestal zo weinig dat dit nauwelijks iets positiefs voor uw gezondheid kan betekenen. Aloë vera wordt ook verkocht als (fris)drank. Maar aloe vera drank bevat zoveel suiker dat er ook niet meer gesproken kan worden van een gezond product. Let dus goed op bij het aanschaffen van een aloe vera product. 

Aloë vera verzorging

Door de grote watervoorraad in de bladeren kan deze Aloë vera plant lange tijd zonder water en is daardoor erg makkelijk in de verzorging. Aloe's zijn er in diverse soorten met een uitgebreid aanbod aan kleuren, bladtekeningen en bladvormen. De Aloë vera kan in de volle zon en in de zomer maanden op het terras gezet worden. Eigenlijk is de plant met zijn dikke, vlezige, grijsgroene bladeren en een paar korte stekels niet onmiddellijk de mooiste kamerplant. In het begin kunnen er zelfs enkele vlekken op het blad zitten. Maar u kunt uiteraard niet alles hebben. De Aloë vera is namelijk wel een makkelijke plant; de plant heeft niet veel verzorging nodig. De Aloë vera kan alleen niet tegen de vriezeman. 

Deze plant kunt u het beste op de vensterbank in volle zon of lichte schaduw plaatsen. De groene kamerplant staat graag met zijn voeten in korrelige, goed gedraineerde aarde. U kunt de plant vermenigvuldigen door de uitlopers (die zitten vast tegen het onderste gedeelte van de moederplant) te plukken. Laat ze ongeveer twee dagen drogen en maak dan deze onvriendelijke behandeling weer goed door ze een vaste stek te geven in twee delen compost en één deel scherp zand. Daarnaast kunt u ook de bladeren niet drogen en dat is ook helemaal niet nodig! U kunt dan gewoon een blad afsnijden als u het nodig heeft. 

Naast mooie aloe vera planten, verkopen wij in ons tuincentrum te Gistel ook mooie bloeiende kamerplanten, groene kamerplanten, cactussen en vetplanten. Kom eens gezellig bij ons langs in Gistel en bekijk het voor u zelf!