Insecten en slakken

Heeft u last van insecten en slakken in de tuin? Tuinplanten vormen soms een vuurhaard voor insecten als slakken, luizen en sprinkhanen. Deze ongewenste insecten eten uw geliefde tuinplanten op en richten schade aan. Bescherm uw planten, bomen, hagen en bloemen daardoor goed! Bestrijd insecten en slakken met de gewasbescherming van Tuincentrum Luyckx in Gistel. In ons tuincentrum vindt u van alles om uw tuinplanten te beschermen. Koop onder andere het topmerk ECOstyle voor verantwoorde bestrijding van slakken. Heeft u vragen over producten of wilt u weten wat de actuele voorraad is van een product? Neem contact op of kom gezellig langs bij ons tuincentrum in Gistel.

Tuinonderhoud

Door een goede verzorging en bemesting van uw planten voorkomt u veel ziekten en plagen. Bij Tuincentrum Luyckx vindt u onder ander bodemverbeteraars van topmerken DCM, ECOstyle, Pokon en BSi. Deze producten helpen uw bodem te verbeteren, het zuurgehalte op peil te krijgen en de voedingsstoffen in de bodem aan te vullen. Tuinplanten, bomen, hagen en bloemen hebben voedingsstoffen nodig. Door uw grond van tevoren goed te mengen met bodemverbeteraars, is de kans op ziekten en plagen kleiner. Heeft u toch last van bijvoorbeeld insecten als slakken? Kom dan langs voor producten om slakken te bestrijden.

Slakken in de tuin

Beperk de schade aan uw geliefde tuinplanten door de gewasbeschermingproducten van Tuincentrum Luyckx. Treden er ongewenste plagen in uw tuin op? Dan is het verstandig om snel een bezoek aan ons tuincentrum te plannen. Heeft u last van insecten als slakken in de tuin? Of zitten uw hagen onder de rupsen? Kom langs en laat u adviseren door ons kundige personeel. Denk bijvoorbeeld aan rupsen die grote gaten in de bladeren vreten waardoor soms alleen de nerven van de bladeren overblijven. Bladluizen veroorzaken groeiremmingen en misvormingen terwijl witte vlieg de sappen uit de plant zuigen waardoor de plant aan kracht verliest. Kortom: plagen zijn geen pretje voor uw tuinplanten. Tijd om er iets aan te doen dus!

Insectenplaag

Naast slakken bestaan er ook nog andere ongewenste insecten in de tuin. Soms vormen insecten een ware plaag, ze tasten uw geliefde tuinplanten, bloemen en hagen aan. Om dit te voorkomen, komt u langs bij Tuincentrum Luyckx in Gistel voor gewasbescherming. Een voorkomende plaag in de tuin is verschillende soorten kevers, de taxuskever is een bijzonder soort, want de kever zelf richt geen schade aan maar de larven wel, zij vreten de worteltjes weg. Ook bladluis zorgt voor vervelende situaties. Rozen zijn soms niet veilig voor sprinkhanen en Dahlia's zijn een gevaar voor luizen. Al deze insecten zijn goed te bestrijden met zowel chemische als biologische bestrijdingsmiddelen. Deze middelen zijn er in staafjes, concentraten, korrels en spuitbussen. Bekijk ons assortiment biologische en chemische betrijdingsmiddelen in het tuincentrum in Gistel, nabij Oostende. 

Biologische bestrijdingsmiddelen

Wij adviseren u eerst met biologische bestrijdingsmiddelen de insecten te lijf te gaan. Wil dit niet lukken, dan kunt u uw toevlucht nemen tot andere bestrijdingsmiddelen. Insecten bestrijden op een biologische manier is beter voor de gezondheid van uw plant. Bestrijdt u een Dahliaplant die vol zit met luizen met chemische bestrijdingsmiddelen, dan richt u de plant zelf ook schade aan. Door met bioloische bestrijdingsmiddelen te werken, geeft u uw tuinplanten een grotere kans op overleven en laat u insectenplagen op een natuurlijke manier achter u. Koop onder andere de voglende biologische bestrijdingsmerken:

  • ECOstyle
  • BSi
  • DCM

Huismiddelen tegen slakken

Voor het bestrijden van slakken bestaan er allerlei huismiddeltjes. Met middelen die u standaard in huis heeft, bestrijdt u ook slakken. Leg bijvoorbeeld fijngestampte eierschalen rond de planten en zet schaaltjes met bier neer. De slakken komen op de gistlucht af, waardoor u ze lokt en bijvoorbeeld vangt in een bak of vastmaakt aan een plakstrip. Ook zijn slakken gek op bleekselderijstengels en boerenkoolbladeren, dit zijn dus uitstekende groentes om slakken mee te lokken. Als dit allemaal niet wil helpen, dan moet u terugvallen op slakkenkorrels of andere bestrijdingsmiddelen die verkrigjbaar zijn bij Tuincentrum Luyckx. 

Bestrijdingsmiddelen kopen

Koop bestrijdingsmiddelen tegen insecten en slakken bij Tuincentrum Luyckx in Gistel, nabij Oostende. In ons tuincentrum vindt u een ruim assortiment aan verschillende topmerken waarmee u uw gewassen beschermt. Vraag ons personeel in het tuincentrum om advies. Zij helpen u graag bij het vinden van de juiste bestrijdingsmiddelen om uw tuinplanten gezond te houden. Geef insectenpalgen geen kans met de gewasbescherming van Tuincentrum Luyckx. Neem contact op of kom langs in Gistel.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gewasbescherming