Fruitbomen

Bent u op zoek naar fruitbomen? Bij Tuincentrum Luyckx in Gistel nabij Oostende en Brugge vindt u een ruim aanbod aan de meest prachtige fruitbomen. Wat is er nog heerlijker dan eigen fruit uit de tuin te halen? In ons tuincentrum vindt u zowel grote als kleine fruitbomen. Heeft u vragen over onze fruitbomen? Kom dan gezellig langs bij ons tuincentrum of neem contact met ons op.

Tuinplanten_Tuincentrum Luyckx

Assortiment fruitbomen in Gistel

In ons tuincentrum in Gistel kunt u diverse soorten fruitbomen vinden. Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment fruitbomen:

  • Appelbomen
  • Perenbomen
  • Pruimenbomen
  • Kersenbomen
  • Perzik en nectarine bomen

En nog veel meer soorten fruitbomen! Welke fruitboom heeft uw voorkeur? Wist u trouwens dat u lang kunt genieten van een fruitboom? Fruitbomen kunnen namelijk prima overwinteren. U kunt uw fruitbomen in pot in de winter op een beschutte plek in de tuin zetten en bij zeer strenge vorst in een schuur. Naast fruitbomen vindt u in ons tuincentrum ook tuinplanten, meststoffen en meer.

Tuinplanten_Tuincentrum Luyckx

Het verzorgen en planten van fruitbomen

Het hele jaar door is het mogelijk om fruitbomen te planten, zolang het niet vriest. Het hele jaar door zijn een fruitbomen op pot te kop. Van november tot en met april vindt u ook veel fruitbomen uit de volle grond met kale wortels. Deze zijn vaak voordeliger om aan te schaffen. Het is belangrijk om uw fruitbomen na het planten voldoende water te geven zodat de fruitboom goed kan aarden. Vanaf de lente kunt u de fruitbomen regelmatig wat mest geven. Het snoeien van de fruitbomen doet u idealiter voor de bloei. 

Fruitbomen_Tuincentrum Luyckx

Oogsten van fruit

Het verschilt per fruitsoort wanneer u het fruit van de boom kunt oogsten. Appels en peren zijn meestal rijp in augustus-september. Van sommige fruitbomen kunt u het fruit het beste direct opeten, ook wel zomerrassen genoemd. Andere kunt u ook bewaren, deze noemt men winterrassen. Kersen zijn meestal rijp in juni-juli. Pruimen vaak in juli. Notenbomen zoals een walnoot is vaak rijp in september-oktober en valt vanzelf van de boom. Let wel op, ook vogels zijn dol op fruit en kunnen uw vruchten opeten. Een net kan hierbij helpen. Om zoveel mogelijk fruit te krijgen van uw fruitbomen heeft u ten eerste geduld nodig. In het eerste jaar komen er al vruchten, maar met de tijd wordt dit steeds meer. Ook als er in de buurt andere fruitbomen zijn, kan dit helpen voor de bestuiving en heeft u vaak meer vruchten aan uw fruitbomen. 

Kom voor fruitbomen naar Tuincentrum Luyckx

Als u dus op zoek bent naar een fruitboom, kom dan zeker een kijkje nemen in ons tuincentrum in Gistel nabij Oostende en Brugge. U heeft een ruime keuze uit het grote aanbod. We geven u graag advies over de verschillende fruitbomen! Dus mocht u vragen hebben over bijvoorbeeld de verzorging en de standplaats van de fruitbomen, dan helpen onze medewerkers u maar al te graag. Bekijk hier onze contactgegevens en openingsuren of bekijk ons overige artikelaanbod. Graag tot ziens bij Tuincentrum Luyckx in Gistel!

Bekijk onze openingstijden

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bomen, heesters en coniferen