Beukenhaag

Bent u op zoek naar een beukenhaag voor uw tuin in of nabij Gistel? Bij tuincentrum Luyckx bent u daarvoor aan het juiste adres! Door te kiezen voor een beukenhaag is uw tuin op een natuurlijke wijze afgescheiden en beschut. Hagen zijn er in verschillende soorten en maten, die op verschillende manieren kunnen aansluiten bij uw wensen en voorkeuren. Wij hebben diverse mogelijkheden voor beukenhagen, maar uiteraard ook voor andere soorten haagplanten.

Een beukenhaag in Brugge

Als u een beukenhaag wilt aanschaffen, dan zijn er verschillende mogelijkheden. De meest gebruikte haagplant is de Fagus sylvatica, deze houdt in de winter het verdorde blad vast. Ook is er de haagbeuk Carpinus betulus, een bladverliezende beukenhaag. Een speels effect kunt u bijvoorbeeld creëren door de groene en rode Fagus sylvatica samen te combineren in een haag. Er is een aantal verschillen tussen de beukenhaag (Fagus sylvatica) en de haagbeuk (Carpinus betulus), zoals:

  • De Carpinus betulus is bladverliezend en de Fagus sylvatica houdt in de winter het verdorde blad vast.

  • De Fagus sylvatica wordt vaker geplant als haagplant dan de Carpinus betulus

  • De Carpinus betulus groeit sneller en is goedkoper in de aanschaf

  • De Carpinus betulus krijgt vroeg in het jaar nieuw blad

  • De Carpinus betulus groeit beter op zware grond (kleigrond) dan de Fagus sylvatica

Verzorgingstips voor uw beukenhaag

Het algemene advies is om uw haag 2 keer in de zomer bij te knippen. De eerste keer is in juni, na de eerste flinke groei en de tweede keer is in augustus of september. Specifieke adviezen over uw haag geven wij u graag in ons tuincentrum.

De geschikte afmetingen voor de nieuwe beukenhaag

Weet u nog niet hoeveel planten er nodig zijn om uw haag te vormen? Dit is uiteraard afhankelijk van de ruimte, maar ook van de maat van de planten die u prefereert. Wij kunnen u voorzien van advies op maat om een passende en geschikte haag samen te stellen naar uw wensen.

Andere haagplanten bij Tuincentrum Luyckx

Is een beukenhaag niet wat u zoekt? Wellicht is de Buxus een geschikte keuze voor u. De buxus is in verschillende vormen te snoeien en kan ook uitstekend dienen als haag, door een buxushaag te creëren.

Haagplanten en beukenhagen in Gistel

In ons tuincentrum in Gistel is tevens onze eigen plantenkwekerij gevestigd. Wij hebben hierdoor de mogelijkheid om zelf de kwaliteit te waarborgen en tevens nauw betrokken te zijn bij het volledige proces, waardoor we onze planten tegen scherpe prijzen kunnen aanbieden. Zo hebben wij ook bomen, heesters en coniferen, waarmee we ook verschillende opties kunnen samenstellen om een geschikte haag voor uw tuin te maken.

Graag tot ziens bij tuincentrum Luyckx nabij Brugge

U bent van harte welkom in ons tuincentrum in Gistel voor meer informatie. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en helpen u aan de juiste opties voor uw tuin en uw wensen. Ook kunt u bij ons terecht voor de moestuin, overige tuinplanten, kamerplanten, tuingereedschap en sfeer & cadeau artikelen. Graag tot ziens in Gistel!