Geranium

De vaste geranium is een waardevolle, winterharde, waanzinnige tuinplant in vele verschillende soorten. Deze makkelijke tuinplant dient al jaren als vaste waarde in de tuin. U komt de geranium overal tegen en dat is niet voor niets! De Vlaamse naam voor deze vaste plant is Ooievaarsbek. De bloem van de geranium lijkt op de kop en snavel van een kraanvogel of ooievaar, vandaar de naam Ooievaarsbek. Deze vaste plant mag absoluut niet ontbreken in uw zomerborder. Er zijn wel 300 verschillende soorten geraniums. Bij Tuincentrum Luyckx in Gistel vindt u altijd wel een soort die bij u past. Plant geraniums in de volle grond of in potten, geraniums fleuren uw tuin en uw humeur op.

Geranium Vivace Rozanne

De Geranium Vivace Rozanne, ofwel de blauw/paarse Ooievaarsbek, is een geliefde en waardevolle vaste plant voor in de tuin. Deze blauwe geranium bloeit onafgebroken van mei tot en met oktober. Hiermee is de Geranium Rozanne de langst bloeiende geraniumsoort bij Tuincentrum Luyckx. Bent u op zoek naar een plant die lang bloeit en prachtige kleuren geeft in de herfst? Dan is de Geranium Rozanne iets voor u. In de herfst kleurt het loof van deze vaste plant namelijk mooi rood.

  • Geef deze tuinplant een plekje in de halfschaduw. De Geranium Rozanne is met een standplaats in de volle zon of volle schaduw ook tevreden.
  • Zorg er in ieder geval voor dat de grond goed doorlaatbaar is en dan dat de grond niet té vruchtbaar is.
  • Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.
  • De plant is winterhard, maar niet wintergroen. Na de vorstperiode verliest de plant zijn blad. In het voorjaar snoeit u de plant lichtjes terug en loopt de plant weer uit.

Geranium Macrorrhizum

De Geranium Macrorrhizum, ofwel rotsooievaarsbek, is een bodembedekkende geraniumsoort in verschillende variëteiten. De plant bloeit van april tot augustus, een echte zomerbloeier dus. Wilt u de geranium macrorrhizum als bodembedekker in uw tuin planten? Hiermee bedekt u ongewenst onkruid en geeft u de stam van bijvoorbeeld klimplanten als de Clematis de schaduw die het nodig heeft. De rotsooievaarsbek is een vaste plant die schaduw goed verdraagt, hierdoor is de plant vrijwel geschikt voor elke plek in de tuin. Plant de rotsooievaarsbek in voedselrijke tuingrond, in de zon, halfschaduw of in de schaduw. De geranium is een winterharde plant, u geniet dus het hele jaar van mooi loof. Deze vaste plant heeft groene bladeren die na de eerste dieprood verkleuren.

Geranium - Tuincentrum Luyckx

Geranium Sanguineum

Deze bloedooievaarsbek dankt zijn naam aan de paars/rode en karmijnrode bloemen. Deze geraniumsoort vindt u vaak terug in vele tuinen. Deze plant wordt zo’n maximaal 50 cm hoog en heeft behaarde stengels, bladeren en bloemstelen. De bladeren zijn rond en diep ingesneden. Gebruik geraniums in bloemborders, informele tuinen, als bodembedekkers en als onderbeplanting voor struiken, rozen en bomen. De bloedooievaarsbek is vrijwel altijd éénbloemig. Dit komt omdat de bloemkroonbladen relatief groot zijn waardoor de bloem ook behoorlijk groot is. De Geranium Sanguineum is een echte zonaanbidder, geef deze plant een zonnig plekje in uw tuin en aanschouw de waanzinnige bloei.

Geranium Azure Rush

Bij Tuincentrum Luyckx koopt u naast de bekende geraniumsoorten ook de nieuwe Geranium Azure Rush.  Deze compacte geraniumsoort bloeit langdurig en heeft prachtige lichtblauwe bloemen. De Azure Rush is winterhard maar wel bladverliezend. De plant inclusief bladeren wordt Azure Rush zo’n 30 cm hoog, in de zomer, tijdens de bloeiperiode is de plant in totaal 40 cm hoog. Deze tuinplant is ideaal voor het planten in de vaste grond, maar is ook ideaal als kuipplant. Heeft u een kleine betegelde tuin of een dakterras?

  • Plant de Geranium Azure Rush in grote plantenbakken en geniet de hele zomer lang van de prachtige bloei van de Azure Rush.
  • Deze geraniumsoort is net als de Geranium Sanguineum een bodembedekkende plant.
  • Plaats deze tuinplant aan de voet van uw klimroos of andere struik in de tuin. Hiermee zorgt u voor minder onkruid en blijft de voet van uw klimplant ook nog eens uit de zon. Een win-win-situatie dus!

Geranium - Tuincentrum Luyckx

Koop Geraniums in Gistel

Bij Tuincentrum Luyckx in Gistel koopt u verschillende geraniumsoorten die zeer waardevol zijn in de tuin. Deze meerjarige tuinplanten zijn zeer geliefd door het mooie loof, de prachtige bloei en de verkleurde bladeren in de herfst. Zoekt u een bodembedekkende soort? Of juist een soort die goed gedijt in kuipen? Onze groenspecialisten in het tuincentrum geven u graag meer informatie over Geraniums. Kom langs in Gistel en kom alles te weten over deze veelzijdige, waardevolle vaste plant. Plan uw route naar ons tuincentrum via de contactpagina.

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vaste planten