Lavendel

Eén van de populairste tuinplanten in België is de lavendel. Lavendel heeft niet alleen een prachtige paarse bloem, de bloem geeft ook een heerlijke geur af. De frisse geur van lavendel is een typische geur die de lente in elke tuin doet aanwakkeren. De lavendel is zo populair omdat deze laag in onderhoud is en lang meegaat. De kalmerende werking van de lavendel maakt deze plant nog gewilder. De lavendel is geschikt voor elke buitensituatie. Plaats een pot vol lavendel op uw balkon of creëer een mooi perk vol lavendelplanten in uw voortuin. Haal uw lavendelplanten bij Tuincentrum Luyckx en breng kleur in uw tuin!

Hoe verzorg ik mijn lavendel?

De lavendel is over het algemeen laag in onderhoud. De lavendel kan tegen een hele dag in de volle zon, maar houdt het ook prima uit op een winderig plekje op het balkon. In pot of in de vaste grond, de lavendel groeit altijd en overal, mits u de plant geneog water geeft in de zomer en tweemaal per jaar de plant snoeit. In april en september zet u de schaar erin, dan geniet u het jaar erop weer van een mooie lavendelplant.

Lavendel snoeien

De lavendel laat aan het begin van april zijn eerste bloemen zien. Dit is het ideale moment om te beginnen met snoeien! U kunt ongeveer tweederde van de plant snoeien, zorg dat u de jonge, groene scheuten laat zitten. Hier groeien namelijk weer nieuwe bloemen uit. Als u de snoeibeurt in september weer herhaalt, dan geniet u in het voorjaar daarop weer van nieuwe, geurende lavendel. Herhaal dit dus elke april en september, zo heeft u altijd mooie paarse lavendel!

Lavendel snoeien - Tuincentrum Luyckx

Kalmerende geur van lavendel

Lavendel heeft dus een kalmerende werking. U kunt de bloemen van de lavendel drogen en bijvoorbeeld in een geurzakje stoppen. Zo geniet u niet alleen in uw tuin of balkon van deze heerlijke geur, maar brengt u de geur ook naar binnen. Hang een zakje op in uw slaapkamer of trotseer nare geurtjes op het toilet. Met uw gedroogde lavendel heeft u het hele jaar door een heerlijke geur in huis. Geef een heerlijk geurend zakje lavendel cadeau aan iemand, een eigengemaakt cadeau is altijd persoonlijk en zeer leuk om te geven en te krijgen. Maak uw cadeau persoonlijk door wat gedroogde lavendel in een geurzakje cadeau te doen!

Lavendel zakje - Tuincentrum Luyckx

Haal uw lavendel bij Tuincentrum Luyckx

Ontdek de familie van Lavendel bij Tuincentrum Luyckx in Gistel en bekijk ons grote aanbod aan lavendel. Wij beschikken over verschillende hoogtes in lavendel, winterharde lavendel en lavendel voor verschillende soorten gronden met een andere zuurgraad. Laat u adviseren door een van onze enthousiaste medewerkers en geniet ook van deze populaire plant in uw tuin of op het balkon! Plan uw route naar ons tuincentrum en bezoek ons tuincentrum vandaag nog in Gistel! Tot ziens in ons tuincentrum. Wij helpen u graag.

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vaste planten