Hebe

De Hebe is een tuinplant in de categorie vaste planten die ook wel Struikveronica wordt genoemd. Dit is een tuinplant die voor vlinders erg aantrekkelijk is, maar voor het oog van mensen uiteraard ook! De verschillende trossen bloemen in verschillende kleuren maken de Hebe een aantrekkelijke plant om in de tuin te hebben. Daarnaast is de verzorging niet al te ingewikkeld en zijn er verschillende mooie exemplaren en kleuren te vinden. 

Verzorgingstips voor de Hebe

  • De Hebe staat het liefst in een luchtige, humusrijke grond. 
  • Een zonnige plaats doet de Hebe goed, bij voorkeur zelfs volle zon. 
  • Af en toe droogte doet de Hebe goed, dus geef niet te veel water. 
  • De Hebe is in principe winterhard, maar als het echt erg koud wordt kunt u de Hebe beschermen door middel van fleece doeken of bubbel plastic. 

Hebe | Tuincentrum Luyckx in Gistel

Populaire soorten van de Hebe

De Hebe kent verschillende soorten, die u bij ons in het tuincentrum kunt vinden. Zo bieden wij ook tuinplanten aan uit onze eigen plantenkwekerij. Hierdoor kunnen wij zelf de kwaliteit waarborgen en tevens een lagere prijs hanteren. Op deze manier profiteert u eigenlijk dubbel als u winkelt in ons tuincentrum. De meest populaire varianten van de Hebe zijn: 

  • Hebe Addenda
  • Hebe Summer Blue

De Hebe Addenda, of ook wel Veronica Addenda is een groenblijvende struik, ook wel sierheester genoemd die bloeit tot eind oktober. De Hebe Summer Blue is een meer compacte Hebe met lichtgroene blaadjes en zachte lavendelblauwe bloemen. Met deze verschillende soorten kunt u mede op basis van de beschikbare ruimte een geschikte Hebe vinden voor in uw tuin. Mag het wat u betreft wat uitlopen, of kiest u liever een compacte variant? Er zijn verschillende opties voor verschillende tuinen! 

De positieve eigenschappen van de Hebe 

Bij Tuincentrum Luyckx nabij Brugge bent u aan het juiste adres voor de veelzijdige Hebe. Deze bijzondere vaste plant zorgt voor kleur en leven in de tuin. Daarnaast worden niet alleen wijzelf blij van de kleurrijke bloemen, maar vlinders ook! Vlinders kunnen onze hulp hard gebruiken bij het vinden van voldoende voeding en nectar. Het vinden van voldoende voeding en nectar heeft dan weer direct invloed op de rest van het ecosysteem, daarmee vormt de Hebe een mooie schakel op weg naar meer biodiversiteit. Los van deze positieve effecten is het natuurlijk ook voor uzelf erg fijn om te genieten van de mooie diverse kleuren. Er zijn dan ook diverse kleuren en varianten verkrijgbaar, die u kunt afstemmen op uw stijl en voorkeuren en de rest van uw tuin. 

Tot ziens bij Tuincentrum Luyckx in Gistel

Voor de Hebe, meer informatie, of andere mooie en kwalitatieve vaste planten bent u uiteraard van harte welkom bij Tuincentrum Luyckx. In ons tuincentrum in Gistel vindt u vele verschillende soorten planten en uiteraard diverse andere artikelen op het gebied van tuinieren. Voor meer informatie kunt u altijd iemand aanspreken in ons tuincentrum, wij helpen u graag verder! Ook kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 059/27 83 99 of door een mail te sturen naar [email protected]. Graag tot ziens in ons tuincentrum in Gistel, nabij Oostende en Brugge! 

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vaste planten