Echinacea

De juweeltjes onder de zomerbloeiers: Echinacea, ofwel de zonnehoed. Deze vaste zomerplant is verkrijgbaar in vele kleuren, zoals rood, geel, roze, paars, wit en oranje. Deze vaste plant wordt niet voor niets zonnehoed genoemd. Deze vaste plant is namelijk een echte zonaanbidder. Waar andere planten niet tegen hoge temperaturen en warme gronden kunnen, houdt de zonnehoed wel van een zomerse zonnige dag. De zogenoemde Daisy bloem bestaat uit smalle, puntige blaadjes die vastzitten aan een opvallend bruin hart. Deze vrolijke bloeemn bloeien in e maanden juli-augustus en soms houdt de bloei zelfs aan tot in september-oktober. Het zal u niet verbazen dat deze vaste plant van een zonnige standplaats houdt. Meer weten over deze prachtige zomerbloeier? Kom langs of lees verder. 

Zonnehoed

De Echinacea, ofwel zonnehoed behoort tot de plantengroep vaste planten. De bloem is familie van de composietenfamilie. Een synoniem voor de zonnehoed is ook wel de rudbeckia purpurea, dit is de roze variant. Naast mensen, houden ook insecten als bijen van deze vrolijke bloem. De lange stelen van ongeveer 80-120 cm zijn perfect voor in een vaas. Groei deze gemakkelijke plant in de tuin en knip volgroeide bloemen uit voor in een boeket. De roze en gele varianten komt u vaak tegen in boeketten. 

Echinacea - Tuincentrum Luyckx

Echinacea planten

Echinacea is een mooie, sterke en stevige vaste plant met felle gekleurde blaadjes. Plant de vaste plant in het voorjaar tot in de herfst. Houd hierbij rekening met:

  • een voedzame grond, meng de grond met potgrond of organische mest
  • een goed doorlatende, drainerende grond
  • zonnige standplaats

De plant wordt ongeveer 80 tot 120 cm groot en is daarmee uitstekend voor een plekje achterin of in het midden van de border. Plant bijvoorbeeld laagblijvende vaste planten als geraniums en begonia's voor de Echinacea voor een kleurrijke border. Begin in maart met het bemesten van de plant, herhaal dit nog een keer in de zomer, en eindig met een bemesting in september. Dit zorgt voor felle bloemen en een sterke groei. De bloem is bladverliezend, dat wil zeggen dat de plant na de bloei zijn blad verliest en afsterft. U kiest er zelf voor om de bloemen te laten zitten of om deze af te knippen. De overgebleven, uitgedroogde planten geven een prachtig winters gezicht wanneer er ijs en dauw op komt. Snoei de plant af tot ongeveer 30 cm boven de grond. In het vroege voorjaar snoeit u de planten nog iets verder terug tot ongeveer 5 cm boven de grond. In het voorjaar loopt de plant dan weer mooi uit tot een prachtige plant met een uitbundige groei in de zomer.

Onderhoudsvriendelijke tuin

De zonnehoed is de perfecte plant voor in de onderhoudsvriendelijke tuin. Deze vaste plant vereist niet veel onderhoud en de uitkomst ten opzichte van de inspanning is zeer hoog. Met behulp van DCM organische meststof voor de siertuin bemest u de vaste plant ongeveer drie keer per jaar. De organische meststoffen bevatten voedingsstoffen die bijdragen aan een gezonde en sterke groei. Ook universele potgrond van DCM is zeer geschikt voor het planten van Echinacea. Met de juiste potgrond en meststoffen heeft u bijna geen omkijken naar deze vaste plant. Kom langs in ons tuincentrum in Gistel en bekijk het aanbod aan potgrond, meststoffen en composten voor een onderhoudsvriendelijke tuin. 

Echinacea - Tuincentrum Luyckx

Echinacea Purpurea

De bekendste soort van de Echinacea is de Echinacea Purpurea, dit is de roze/paarse variant van deze zomerbloeier. Wij vinden deze vaste plant een van de mooiste tuinplanten in ons assortiment. Deze eeuwenoude favoriet stelt nooit teleur, bloeit fraai en vrolijkt uw humeur waar en wanneer dan ook op! 

Koop Echinacea in de buurt van Brugge

Op zoek naar een tuincentrum in de buurt van Brugge waar ze Echinacea tuinplanten verkopen? Dan bent u bij Tuincentrum Luyckx aan het goede adres. Ons tuincentrum in gespecialiseerd in alle soorten groen. Bij ons vindt u echt een zeer ruime keus aan tuinplanten voor bij u buiten. Kies uit verschillende soorten kleuren Echinacea. Heeft u ergens hulp bij nodig? Onze medewerkers staan altijd voor u klaar. Stel gerust uw vraag. Heeft u naast de Echinacea ook nog meststoffen of potgrond nodig? Ook daar helpen wij u graag bij. Plan uw route naar ons tuincentrum op de contactpagina. Heeft u vragen over deze fantastische tuinplant? Neem contact met ons op. Wij zijn vijf dagen in de week geopend.

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vaste planten