Hangplanten

Groene kamerplanten zijn een echte trend in de interieurwereld. Hoe groener hoe beter, hoe groter hoe mooier. Maar vaak komen we simpelweg vierkante meters te kort om onze woonkamer of keuken te verrijken met kamerplanten. Maar boven de grond bevinden zich talloze oplossingen voor het vergroenen van uw interieur. De hangplant is het antwoord! 

Populaire hangplanten

Zonder ruimte te verliezen, voegt u toch een hoop groen toe aan uw interieur. Hangplanten zagen we voorheen veel in manden en korven, en vooral buiten, maar tegenwoordig is de hangplant bijna niet meer weg te denken uit de huiskamer of keuken. De meest populaire hangplanten zijn:

  • Philodendron Scandens
  • Lipstick Plant (Aeschynanthus lobbyanus)
  • Erwtenplant (Senecio ‘String of pearls’)
  • Zwanenkruid (Peperomia Rotundifolia)
  • Chinees Lantaarnplantje (Ceropegia woodii)

In plaats van de gebruikelijke hangplek, aan het plafond of bovenop de kast, is er nog zoveel meer mogelijk met hangplanten. Denk bijvoorbeeld aan een groene wolk van hangplanten boven uw thuiswerkplek, of een groene scheidingswand waarbij u hangplanten op een rooster bindt. 

Creatief met hangplanten

De meest populaire trend op het gebied van hangplanten is de macramé hanger. Deze geeft een tropisch gevoel aan uw interieur en hoeft helemaal niet duur te zijn. Een macramé hanger kunt u namelijk ook makkelijk zelf maken en laat zien dat de hangplant al lang niet meer oubollig is. Gek genoeg is de macramé hanger al een eeuwenoude trend. Zo ontstond deze trend in het 13e eeuwse Arabische interieur en zien we hem vandaag vaak terug in de Nederlandse huiskamers. De macramé hanger is compact, goed te combineren in verschillende hoogtes en hangt heel leuk in een hoek voor het raam of naast de bank. Hang meerdere planten bij elkaar voor meer sfeer én meer groen. 

DIY: Macramé plantenhanger

Om zelf een macramé hanger te maken heeft u niet veel nodig. Met een paar materialen kunt u al snel uw eigen hangende creatie maken. Dit heeft u nodig:

  • Een paar meter macramé touw, afhankelijk van hoeveel hangers u gaat maken;
  • Een schaar om het touw op maat te knippen;
  • Plantenpotten in verschillende maten en kleuren;
  • Een haak en metalen ring om de hanger op te hangen.

Bevestig eerst het touw aan de metalen ring voordat u begint te knopen. Zo bent u er zeker van dat de ring straks goed genoeg bevestigd is om het gewicht van de plant te dragen. Leer uzelf verschillende knopen aan en knoop het touw tot de gewenste lengte is bereikt, een simpele vlecht is natuurlijk ook mogelijk! Laat de uiteinde van iedere vlecht of knoop samenkomen en knoop deze samen. Nu heeft u een netje gemaakt waar de plantenpot veilig in kan hangen. Bevestig de haak aan het plafond en hang de ring aan de haak. Voilá, uw eigen macramé hanger. 

Het ophangen van hangplanten

Afhankelijk van de plant, de pot en de manier van hangen, kan het geheel van de hangplant best zwaar worden. Het is daarom belangrijk het geheel goed aan het plafond te bevestigen. We adviseren u dan ook om altijd speciale haken aan te schaffen bij de bouwmarkt die gegarandeerd het gewicht van uw nieuwste hangende creaties kunnen dragen.

Als het gaat om de hoogte adviseren we u vooral om hier lekker mee te spelen. Maak het uzelf wel iets makkelijker door planten niet té hoog te hangen. U moet ze echter nog wel water kunnen geven. Ons advies is de planten op een hoogte te hangen waarbij u de potgrond nog net kunt voelen. 

Hangplanten kopen in Gistel

Uiteraard verkopen wij als groenspecialisten de mooiste hangplanten voor in uw woonkamer (of misschien wel badkamer!) met daarbij passende hangpotten, manden en kant-en-klare macramé hangers. Kom eens langs en laat u inspireren door onze voorbeelden. 

Bekijk openingstijden

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten