Palmen

Geef uw huis een tropische sfeer met een palmboom voor binnen. Palmbomen zijn wellicht niet direct de eerste kamerplant waar u aan denkt, maar palmbomen brengen sfeer, gezelligheid en prachtige groene bladeren in huis. Bij Tuincentrum Luyckx in Gistel koopt u verschillende soorten voor binnen. Palmbomen komen van oorsprong uit warme gebieden, hierdoor is de juiste verzorging vereist. 

Palmvaren voor in huis

De Cycas revoluta is een palmvaren. Deze palmvaren kan wel 100 jaar oud worden. Deze palm gedijt op veel plekken, daarom ziet u deze palmboom ook zo veel. De cycaspalm is niet winterhard, waardoor deze palm alleen in de zomer naar buiten kan. Houdt de cycaspalm in de winter vooral lekker binnen, waar het droog en warm is. De cycaspalm is zowel geschikt als kuipplant als kamerplant. De exotische uitstraling brengt tropische, gezellige sferen met zich mee. De harde bladeren worden ongeveer 25 cm lang en de bladstelen groeien wel tot 1,50 meter. Plaats de Cycas revoluta op een zonnige plek in huis in een pot met goed doorlatende grond. De palm heeft niet veel water nodig, geef de plant pas water als de grond droog aanvoelt.

Palmen voor binnen verzorgen

Palmbomen komen van oorsprong uit warme gebieden, hierdoor is het belangrijk dat u de palm op een warme plek in huis plaatst. Een lichte plek waar de palm zo'n 3-5 uur direct zonlicht per dag vangt, is perfect. De waterbehoefte van de palmvaren hangt af van:

  • de temperatuur waar de palm staat
  • de grootte van de palm
  • het aantal bladkransen
  • de lichtintensiteit

Geef absoluut niet meer water dan de grond absorbeert. Een laagje water onderin de pot zorgt namelijk voor wortelrot. Merkt u dat uw palm gele balderen toont? Dan geeft u de palm te veel water. Geef de palm alleen water als de grond droog aanvoelt. Als een cycaspalm een nieuw bladkrans aanmaakt, geeft u tijdelijk iets meer water. Dit bevordert de groei van de nieuwe bladkrans. 

Palmboom voor binnen onderhouden

Om ervoor te zorgen dat u lang geniet van een palmboom voor binnen, raden wij aan om gele bladeren te verwijderen. Gele bladeren duiden niet altijd op slechte verzorging, maar zijn soms ook gewoon oude bladeren. De cycaspalm kan niet gesnoeid worden, u kunt simpelweg lelijke bladeren verwijderen en te lange bladeren afknippen. Bemesten van de cycaspalm is niet nodig, de palm heeft weinig voeding nodig. De groei gaat langzaam. Mocht u de palm willen bemesten, doe dit dan in de lente en in de zomer. Geef vloeibare voeding maar gebruik slechts 1/4 van de dosering die staat aangegeven op de verpakking. Koop vloeibare voeding voor palmen bij ons in het tuincentrum in Gistel. 

Palmboom als kamerplant kopen

Bent u enthousiast over een palmboom voor binnen? Ontdek ons exotische kamerplanten assortiment en waan u op een tropisch oord met palmbomen voor binnen van Tuincentrum Luyckx. Het leuke aan sommige palmen is dat u deze in de zomermaanden naar buiten kunt verplaatsen. Er bestaan ook winterharde soorten voor buiten, hier leest u meer over op de pagina over palmbomen voor buiten. Kom langs bij ons tuincentrum in Gistel en bekijk ons aanbod exotische tuinplanten. Naast palmbomen hebben wij ook olijfbomen, siergras en nog veel meer. Plan uw route naar ons centrum op de contactpagina of neem contact met ons op als u vragen hebt.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten