Luchtzuiverende kamerplanten

In een samenleving waarin duurzaamheid een steeds grotere rol aanneemt, is het belangrijk om mee te gaan met de trend. Zeker een trend die het waard is om te volgen. Draag je steentje bij door naast het verstoten van uitlaatgassen een luchtzuiverende plant aan te schaffen. In ons tuincentrum in Gistel ben je aan het juiste adres voor je aankoop.Voorzie jezelf van gezonde lucht om in te ademen. Luchtzuiverende kamerplanten zoals de naam al doet vermoeden nemen namelijk schadelijke stoffen op uit de lucht en zetten deze om in zuivere lucht. Kortom deze planten zorgen voor een gezonder binnenklimaat. Vooral handig tijdens de koude wintermaanden omdat we dan vooral binnen leven. 

Luchtzuiverende kamerplanten - Luyckx
Diverse kamerplanten met een luchtzuiverend effect in de woonkamer. Zelfs je huisdier heeft er baat bij. Uiteraard vraag je je nu af welke planten zijn nu luchtzuiverende kamerplanten. Omdat sommige planten ‘s nachts meer zuiveren dan overdag is er een verschil tussen luchtzuiverende planten in de huiskamer en in de slaapkamer. 

Luchtzuiverende planten slaapkamer:  

 1. Ananasplant
 2. Aloë Vera
 3. Chlorophytum (Graslelie)
 4. Spathiphyllum (Lepelplant)
 5. Calathea triostar (Pauwenplant)
 6. Calathea ornata (Pauwenplant)
 7. Calathea orbifolia (Pauwenplant)
 8. Calathea medallion (Pauwenplant)
 9. Calathea warscewiczii (Pauwenplant)
 10. Calathea rufibarba (Pauwenplant)
 11. Calathea ornata (Pauwenplant) 

Luchtzuiverende kamerplant Aloe Vera in de slaapkamer - Luyckx
Aloë Vera gaat vooral ‘s nachts te werk gaat om de lucht te zuiveren. Een ideale luchtzuiverende plant voor de slaapkamer. 

Luchtzuiverende planten huiskamer 

 • Chlorophytum comosum (Graslelie) 
 • Gerbera madeliefje
 • Spathiphyllum wallisii (Vredeslelie)
 • Dracaena Trifasciata (vrouwentongen) 
 • Dracaena Marginata (drakenbloedbloem)  
 • Philodendron Giganteum
 • Golden Pothos (Scindapsus)

Houd er rekening mee dat de luchtzuiverende eigenschappen per plant varieert. Sommige zijn beter in het filteren van tabaksrook en anderen zijn beter in het filteren van chemische stoffen. Hierdoor is het onmogelijk om een eenduidig antwoord te geven op de vraag: “Wat is de beste kamerplant?” Naast eigenschappen van de plant speelt jouw persoonlijke voorkeur ook mee om een goede beslissing te maken natuurlijk. Indien je verdere info wenst of graag wilt weten over welke kamerplanten we beschikken, neem gerust contact met ons op.   

De beste luchtzuiverende kamerplanten

Zoals al eerder vernoemd, zitten we in de winterperiode vaak binnen met de verwarming aan. Hierdoor daalt de luchtvochtigheid wat droge ogen als gevolg heeft. Een gezonde luchtvochtigheid binnenshuis ligt tussen de 40 en 60%. Alles wat daarvan afwijkt, veroorzaakt mogelijke problemen. Luchtzuiverende planten verhogen lage luchtvochtigheid in een ruimte door transpiratie ofwel de afgifte van waterdamp van hun bladeren. Met andere woorden zijn ze een luchtbevochtiger en halen tevens chemische en schadelijke stoffen uit de lucht. Wow, wat een superplant!  

De graslelie, luchtzuiverende slaapkamerplant - Luyckx
De spinnenplant of graslelie, een vrolijke hangplant die tevens zijn werk doet om schadelijke stoffen uit de lucht te zuiveren. 

Luchtzuiverende kamerplanten kopen

Wil je graag een kamerplant aanschaffen en genieten van de vele voordelen? Wij garanderen je, je krijgt er geen spijt van! Kom een kijkje nemen in ons tuincentrum in Gistel, ons deskundig en passioneel personeel staat voor je klaar met raad en daad. Een keuze is namelijk makkelijker te maken bij het bekijken van ons assortiment kamerplanten in ons tuincentrum. 

Bekijk openingstijden

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten